Съдът в Пловдив върна на прокуратурата делото срещу екскмета на Родопи

  • 11 март 2015 14:13

  • 630
  • 0
Съдът в Пловдив върна на прокуратурата делото срещу екскмета на Родопи
©

Апелативният съд в Пловдив постанови делото срещу бившия кмет на община Родопи Йордан Шишков да бъде върнато на прокуратурата за отстраняване на нарушения. Това става ясно от определението на магистратите, публикувано на интернет страницата на съда.

Йордан Шишков, който управлява община Родопи в продължение на два мандата - от 2003 до 2011 г., е обвинен в серия длъжностни престъпления - елиминиране на фирма от конкурс за обществена поръчка и сключване на неизгоден договор с конкурента й, харчене на пари за ремонти от целевите средства за чистота, асфалтиране по устно нареждане на кмета на прясно ремонтирана улица, вместо реконструкция на други пътни настилки в лошо състояние.

Според така повдигнатите обвинения, Йордан Шишков може да получи до 8 години затвор и да бъде лишен от правото да заема обществена длъжност.

При внасянето на обвинителния акт в Окръжния съд, магистратите са разпоредили съдебното производство да бъде прекратено, а делото да бъде върнато на прокуратурата за отстраняване на допуснати нарушения. Прокурорът е протестирал определението, но Апелативният съд също се разпорежда да се отстранят противоречията в обстоятелствената част на обвинителния акт. Определението е окончателно, посочват магистратите от Апелативния съд.

Последвайте канала на

630 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини