Убиецът на Вероника остава за постоянно в ареста (снимки)

  • 09 март 2015 11:58

  • 12931
  • 41
Убиецът на Вероника остава за постоянно в ареста (снимки)
©

Дори служебният защитник на Илиян Здравков - Кирил Станчев, е убеден, че той е извършителят на зверското убийство на студентката Вероника.

"Няма как при тези изброени доказателства и след като обвинението е по чл. 199, което предвижда над 10 г. затвор, да се иска по-лека мярка за неотклонение. Илиян Здравков признава вината си, съдейства на разследването", каза пред окръжният съд във Велико Търново адвокатът.

В 11 часа започна заседанието по гледането на мярката за неотклонение на Здравков.

Съдия Станислав Стефански позволи на медиите да снимат в залата, което е прецедент в съдебната палата в старата столица, информира "Труд".

"Не съм се укривал", обяви обвиненият за убийството на Вероника Здравкова Илиян Здравков пред съда. Килърът също така се съгласи да му бъде постановена мярка „задържане под стража”. Наблюдаващият прокурор по делото Цани Попов каза, че от всички материали, събрани по делото, може да се направи обосновано предположение, че извършител на престъплението е именно Илиян Здравков.

Той е обвинен в грабеж, придружен с убийство. Цани Попов представи протокол за разпит, където Здравков прави пълни самопризнания, както и протоколи от претърсването и изземването. Предоставени са и веществени доказателства. Според наблюдаващият прокурор всичко това дава основание за предположение, че извършител на деянието е именно Здравков.

Илиян Здравков е задържан общо 6 пъти и въпреки това продължава да извършва престъпления. Той има влязла в сила присъда от съда в Казанлък, но тя не е успяла да бъде приведена в изпълнение, защото той се е укрил.

Съдът остави за постоянно в ареста Здравков. Магистратите прецениха, че той може да се укрие или да извърши друго прустъпление.

Здравков бе доведен в съда с пранги на ръцете и на краката.

Определението на Окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд в тридневен срок. Съдът определи датата 13 март за насрочване на мярката пред инстанцията. Излизайки от съдебната зала Илиян Здравков заяви: „ Приличам ли на убиец? Бият ме и ме тормозят, тормози ме Йоско от Горна Оряховица”.

Галерията може да разгледате ТУК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
12931 41

Свързани новини

Коментари 41

Добави коментар
пародия

2015.03.26 | 09:21

41
'великия' български народ го клецат 12 годишни роми и след клецането го убиват като куче и отиват да глецат баба му. по-смотан народ от 'великия' български няма никъде

2015.03.10 | 14:27

40
А виновните тоя скот да е на свобода? С тях какво правим? Те са толкова виновни колкото и тоя изрод цигански!!! КАКВО ПРАВИМ С ТЯХ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ???
В е л и к и я

2015.03.10 | 14:15

39
Тоз е убил кой знае още колко хора , боже къкви изроди бродят из страната , тоз изобщо не требва да стига до затвора , трябва да го обезкостят още в ареста .

2015.03.10 | 12:06

38
престъпността е висока не само у нас а и по света, заради част от хората, които са прекалено милостиви и хуманни, не искат смъртно наказание, не искат строги наказания, изобщо грижат се за престъпниците, ако наказанията са строги, животът ще е хубав, никой няма да се блазни да краде и убива...

2015.03.10 | 12:05

37
Какво очаквате от тия охранени полицаи? Та те не могат да ходят, каму ли да ходят
В е л и к и я

2015.03.10 | 12:05

36
Още много като тоя циганин бродят из страната , и ще убиват ..... тези същества не са хора , те нямат мозък изобщо и живеят в ограничен умствено свят , за тях да заколят младо момиче е все едно да колят кокошка , сигурен съм че не е трепнал докато е удрял с теслата ... апелирам за създаването на граждански сдружения за изчистване на страната от тези полу-човеци , те и без това не знаят защо са се родили и ще ни бъдат благодарни да ги отървеме от жалкото им съществуване ...

2015.03.10 | 12:05

35
Стига с тоя фотошоп не гу избелявайте тоя мазен циганин.
pi

2015.03.10 | 12:05

34
Как може след като си е признал, че той е убиеца, да пита "приличам ли на убиец"? Нещо не се връзва, ама хич.

2015.03.10 | 12:04

31
Съда и бездействието на полицията убиха момичето,дайте му най малката присъда
НЕГЛАСУВАЛ

2015.03.10 | 12:05

33
Да съдят съда и полицията, ако не в България в чужбина и ще ги осъдят, бъдете сигурни, защото те са абсолютно виновни!!! Второ, по интернета явно с призиви няма да стане, правиш един плакат със искането и отиваш пред народното събрание, там им го наври в очите и после в мазните з-адници на тези от които зависи това, защото сега се правят, че нищо не са видели, нищо не са чули и нищо не е станало!!! Заври им го в очите, първо, и после в з-адниците мазни и оядени, на тия мръсни гадове!!!
ПАРАДОКС

2015.03.10 | 12:04

32
ИМАМЕ НАЙ-МНОГО ПОЛИЦАИ НА ГЛАВА НА НАСЕЛЕНИЕТО В ЕС И НАЙ-МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини