Пуснаха под гаранция обвинения в подкуп русенски съдия (галерия)

  • 24 февруари 2015 14:23

  • 1141
  • 0
Пуснаха под гаранция обвинения в подкуп русенски съдия (галерия)
© Булфото

Русенският съдия Николай Стефанов излиза от ареста срещу парична гаранция от 1000 лева, реши окончателно Софийският апелативен съд.

Припомняме ви, че магистратът беше задържан по обвинение, че е поискал подкуп от 1000 лв., а след това се е опитал да вземе 500 лв., за да одобри споразумение между прокуратурата и трима обвинени младежи, които били подсъдими за грабеж на 35 лв. Според Апелативния съд има доказателства, според които може да се предположи, че Стефанов е искал парите. Съдебният състав не се съгласи с вижданията на съдията от СГС Александра Йорданова, която задържа в ареста колегата си. Миналата седмица тя се аргументира, че Николай Стефанов можело да се укрие или да извърши ново престъпление. Такъв беше и доводът на прокуратурата днес, че съдията не само може да се укрие, а и да извърши престъпления срещу личността. Апелативният съд отхвърли всички тези доводи.

Съпругата на Николай Стефанов - Цветелина коментира, че между съпруга й и адвокат Свилен Стефанов (подал сигнала за подкупа) няма приятелски отношения. "Те искат да ме дискредитират", казал Николай на съпругата си. Стефанов описал, че се чувства отвратително в ареста, където му се подигравали и го заплашвали, информира БТА.

Снимки от съдебното дело може да разгледате тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1141 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини