Опростиха 7 години от присъдата на лекар, убил баща си с брадва

  • 19 февруари 2015 08:33

  • 3279
  • 4
Опростиха 7 години от присъдата на лекар, убил баща си с брадва
©

Пловдивският апелативен съд намали наказанието на д-р Мариан Колев, който съсече възрастния си баща с брадва, качи го на кола и изостави трупа му край с. Мулдава. Кървавото убийство е извършено на 11 декември 2013 г.. То потресе жителите на родопското село, пише "24 часа".

На първа инстанция Колев получи 14 години и 11 месеца затвор. Апелативните магистрати обаче му намалиха присъдата на 8 години.

Според председателя на състава Недялка Василева наказанието на Колев е било неправилно редуцирано поради направените от него самопризнания пред Окръжния съд.

Колев ежедневно хулел и нападал 83-годишния си баща. Лекарят бил изгонен от работа заради проблемите си с алкохола. Често отправял закани за убийство към стареца. Ругатните му били придружени с хвърляне на предмети по възрастния мъж. Синът вземал пенсията на баща си и я изпивал.

В злополучния ден лекарят качил родителя си на колата и го откарал до с. Горнослав, за да му покаже имот, който купил, за да строи вила. Колев извадил мастика и узо и двамата започнали да пият. Между тях възникнал спор. Пияният син грабнал брадва и с нея многократно нанесъл удари с острието върху главата на пенсионера. След това го натоварил го в колата, но на път за болницата в Асеновград зърнал полицейски патрул и обърнал към с. Мулдава. Изоставил полуживия си баща и хукнал към гората. Хора от селото намерили стареца мъртъв и подали сигнал.

Убиецът се предал по-късно. "Надявам се наказанието ми да бъде намалено, за да изляза от затвора в трудоспособна възраст, защото имам няколко деца", обясни пред магистратите отцеубиецът. Той се разкая и обяви, че след този случай изживял катарзис.

"Съпругът ми е прекрасен лекар, помогнал е на много хора и е чудесен баща", допълни жена му Нели.

Решението подлежи на обжалване пред ВКС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3279 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Жана Симеонова

2015.02.20 | 12:48

4
Няма ме закони! Как е възможно да убиеш човек и да останеш безнаказан? А този изверг е посегнал на създателя си, който го е милвал, целувал, който го носил на рамене и го е изучил и се е гордеел, че има син? Хей БОГУ този не заслужава бял ден да види. Бил имал деца е и на какво ще ги научи, че нещо не разбирам, а и вайкането на съпругата му "Съпругът ми е прекрасен лекар, помогнал е на много хора и е чудесен баща", ако това е олицетворение на прекрасен лекар и чудесен баща - ПАЗИ БОЖЕ СВЕТА ОТ ТАКИВА ИЗЧАДИЯ!!!!!!!!!!!!!

2015.02.20 | 12:48

3
Този изрод не може да бъде лекар! Каквото и лошо да е видял от баща си - нищо не оправдава това злодеяние над 83 годишния старец! Позор и за съда, който му е намалил присъдата!
Илиян Илиев

2015.02.20 | 12:47

2
Интересно ми е ако този същия боклук ъбие бащата на съдийката която му е намалила присъдата дали ще я редуцира ? За това нещо наказанието е едно : на дръвника и с най-тъпата брадва зада се мъчи по-дълго !
..

2015.02.20 | 08:07

1
ПРАВОСЪДИЕ ? Има ли въобще правосъдие в БГ ? НЕ НЯМА ?Има съдилища и съдии, които изпълняват поръчки ! Естествено за ПАРИ - не за правосъдие. Такава е „съвестта“ на съдиите в БГ ! Само като погледне човек колко мутри, убийци, крадци, съдии, политици и други престъпници не получават възмездие за извършени престъпления !! Системата е да се бавят делата, това е. Отлагане с години докато се забрави и след години се оказва, че даже е невинен ! Даже е голям плюс, че си е признал престъплението !!! ЗАЩО никой не прави нищо да се промени това ненормално положение ???

Добави коментар

Водещи новини