Предлагат до 10 г. затвор за кражба на релси и кабели

  • 16 февруари 2015 10:48

  • 1687
  • 3
Предлагат до 10 г. затвор за кражба на релси и кабели
©

Кражбата на елементи от електропреносната мрежа, железопътната или пътната инфраструктура да се наказва с лишаване от свобода от една до десет години. За това настояват от Асоциацията на рециклиращата индустрия.

Експертите настояват за промени в Наказателния кодекс, с които да се увеличат наказанията при кражба на метални елементи от всякакви съоръжения, в следствие на която е увреден общественият интерес, съобщава БНР.

В момента у нас има над 500 незаконни площадки. Предложените промени са съгласувани с редица компании като НЕК и Национална компания “Железопътна инфраструктура”, чиито съоръжения често стават обект на посегателства. Незаконните площадки понякога се прикриват като автоморги или като пунктове за приемане на пластмаса.

Според експертите се увеличава и броят на изцяло незаконните площадки, които работят без всякакви разрешителни.

Най-често обект на посегателства и след това изкупуване от собственици на площадки в сивия сектор стават елементи от жп инфраструктурата, пътни знаци и мантинели, части от уличното осветление, кабели или други части от електропреносната мрежа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1687 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българин

2015.02.17 | 11:38

3
Да не се забравя,че живеем в България. Тук всички управляващи имат интереси (главно депутати и министри). Без тяхно разрешение нищо в България не може да стане. Ловят се само който се отцепи....

2015.02.17 | 11:38

2
а за убийство - 4-5 и то условно

2015.02.16 | 18:16

1
за 1.5 кг кока условно ,а за желязо поне транспорт до пункта за вторични да отпускат

Добави коментар

Водещи новини