Частните съдебни изпълнители свалят таксите

  • 15 февруари 2015 20:24

  • 2645
  • 3
Частните съдебни изпълнители свалят таксите
©

Намаляване на таксите на частните съдебни изпълнители, предлагат червени депутати със законови промени. Те бяха приети на първо четене от правната комисия в НС в края на седмицата, пише "24 часа".

“Масовият случай сега е за задължение от 400 лв. длъжникът да плаща на съдия - изпълнителя такса от 4000 лв.”, каза Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. Затова червените юристи разписват, че сборът на всички такси по изпълнението не може да надвишава размера на задължението.

Манолова обясни, че с промените се помага на хиляди граждани да не стават жертва на големите правомощия на частните съдебни изпълнители. С предлаганите от БСП промени се предлага да има обжалваемост на оценките на недвижимите имоти, които се продават от частни съдебни изпълнители. В момента те спекулират и продават имотите много под пазарната им цена, като така ощетяват гражданите, коментира Манолова.

Да бъдат ограничени правомощията на банките по бърз ред да се снабдяват с изпълнителен лист без съдебно производство, предлагат още от БСП. Те разписват, че длъжникът ще решава дали иска съдебен процес, или е съгласен с искането на банката.

Червените предлагат да се промени несеквестируемият доход. В момента сумата, която не подлежи на съдебно изпълнение, е вързана с минималната работна заплата от 2008 г. - т. е. 220 лв. БСП иска тя да расте заедно с ръста на минималната работна заплата.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2645 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
gfd

2015.02.21 | 03:26

3
За паразитите юристи предлагам им само смърт ! И на семействата им като бонус ,децата да бъдат първи !

2015.02.21 | 03:26

2
Много добре, обаче защо сега. Защо когато бяха на власт не направиха нищо. А сега трупаме точки

2015.02.21 | 03:26

1
брей ГРИЖИ , не говорим че чси са не закона и престъпна организация , а говорим да намалим грабежа

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини