Делото “Белведере” тръгва на 17 март

  • 06 февруари 2015 20:24

  • 1481
  • 0
Делото “Белведере” тръгва на 17 март
©

Делото за фалита на дружествата “Белведере дистрибуция” и “Домейн Менада” ЕООД тръгва на 17 март от 13,30 ч, пише "24 часа".

Това е решил на закрито заседание на 5 февруари съдия Валентин Бойкинов от Софийския градски съд. Той е четвъртият магистрат по делото, след като преди него отводи си направиха колегите му Румяна Ченалова, Пламен Колев и Хайгухи Бодикян.

Заради това дело френският посланик Ксавие Лапер дьо Кабан произнесе репликата за “гнили ябълки в съдебната система”. Временният синдик Панайот Велков, според чийто доклад френското дружество дължи над 12 млн. лв., бе освободен.

Съдия Бойкинов очаква на 17 март съдебно-икономическа експертиза, за реалната ситуация между дружествата, замесени в скандала. Все още сметките на двете дъщерни фирми на френската “Белведере” са запорирани от НАП заради дълг към държавата.

Междувременно обаче дружествата са започнали да се издължават към кредиторите, след като те са поискали да се присъединят към производството за несъстоятелност.

Затова и на 9 януари съдът е прекратил производството по отношение на 6 кредитори, сред които “Тайм Арх”, “Принцес кар” ЕООД, куриерската фирма DHL. На 17 март съдът ще се произнесе за друг кредитор - “Агротехнолоджи” ЕООД. До тази дата и друг кредитор “Универсал Пенев” ЕООД, трябва да каже дали наистина френските дружества са се издължили междувременно, както са обявили пред съда.

Последвайте канала на

1481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини