Демби се изправя пред съда

Димитър Вучев-Демби застава пред Темида до броени дни за подбудителство към убийството на Златомир Иванов - Баретата.

Обвинителният акт срещу него е внесен в Софийския районен съд през септември, съобщиха оттам.

Демби беше закопчан в края на юли. Тогава той бил привикан в ГДБОП и след кратък разпит бил закопчан. Малко след това Районната прокуратура му повдигна обвинения за подбудителство към убийство и заплахи.

Още тогава стана ясно, че делото срещу него е образувано по жалба на Димитър Йоневски още от 2009 г. Преди няколко месеца Йоневски се яви като свидетел по процеса срещу Баретата и още 20 души за наркоразпространение. В него Демби е един от ключовите свидетели срещу Иванов и групата му.

Пред съда тогава Йоневски разказа, че няколко пъти Демби е искал от него да убие Баретата, както и най- приближените му хора Мартин Станков-Рашо и Антон Савов-Мамата, припомнят от в. "Монитор".

За „услугата” му обещал 200 хил. евро. Първо искал мишените да бъдат разстреляни, а в последствие решил, че трябва да ги взриви. Йоневски обаче отказал. Тогава срещу него и семейството му започнали заплахи. Именно тогава Йоневски подал жалба.

Оказва се обаче, че основният свидетел срещу Демби е извън страната от няколко месеца. „Златомир Иванов още не е получил призовка по това дело”, заяви адвокатът му Марияна Тодорова.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет