Делото срещу Баретата пред финал

Делото срещу Златомир Иванов  – Баретата е пред финал на първа инстанция.

Той беше задържан преди три години и обвинен за подбудителство към убийство и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици.

На днешното съдебно заседание беше разпитан разследващият журналист на Нова телевизия – Диляна Гайтанджиева. Причината - тя беше единствената, която успя да вземе интервю от един от ключовите свидетели в процеса.

Само шест месеца след като Златомир Иванов–Баретата влиза в ареста, репортерът на Нова телевизия – Диляна Гайтанджиева, засне интервю с ключовия свидетел по делото – Ивайло Серафимов. В него той разказва с подробности за престъпната дейност на група, ръководена от Златомир Иванов, съобщи Нова телевизия.

Серафимов твърди, че е работел за Баретата и е бил част от неговите наказателни бригади.
Именно заради това и заради ключовите му показания, той е включен в програмата за защита на свидетели.

Настанен е в хотел на морето и му е даден нов телефонен номер. Въпреки това обаче, хората на Златко Баретата го намерили, разказа Ивайло Серафимов.

Пред Диляна Гайтанджиева защитеният свидетел споделя, че се страхува за живота си и не се чувства защитен от държавата. Казва, че искал нещата в България да се променят, но виждал, че всичко у нас било свързано с пари.

Месец след като интервюто беше излъчено, Ивайло Серафимов се отказа от показанията си. Три години по-късно неговите първоначални твърдения бяха припомнени на съда от репортера на Нова Диляна Гайтанджиева.

Тя трябваше да отговори и на въпроса на Златомир Иванов-Баретата - откъде е сигурна, че този човек е казал истината. Истината е, че журналистите представят всички гледни точки по един проблем, а тази на Ивайло Серафимов е една от тях, обясни Диляна.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет