Глобиха мъж, убил кучето на съседа си

  • 27 януари 2015 16:49

  • 1846
  • 1
Глобиха мъж, убил кучето на съседа си
©

Районният съд в Бяла Слатина наложи глоба от 1 000 лв. на мъж, застрелял кучето на съседа си. Случката се разиграла около 16:00 ч. на 1 юни 2013 г., съобщават от съда.

Стрелецът бил в дома си и си почивал, когато чул кучешки лай и погледнал през прозореца, за да види какво има. На отсрещния тротоар забелязал малко куче, което не му било познато. То препикавало дърво на тротоара и подсъдимият решил да го сплаши. Взел пушката на сина си, излязъл на терасата и с един изстрел застрелял кучето, което започнало да скимти и да се гърчи на шосето.

В този момент собственикът, който живеел няколко къщи по-нагоре, излязъл да види какво става. Започнал да крещи по комшията защо е гръмнал домашния му любимец. Малко по-късно кученцето починало. Собствениците повикали полиция и започнало разследване.

В съдебната зала стана ясно, че подсъдимият е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно незачитане и неуважение към обществото, които се квалифицират като хулиганство.

Глобата може да се обжалва в законовия срок пред окръжния съд във Враца.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1846 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.28 | 16:00

1
1000лв за пуснато куче да пикае и сере по пътищата.Собственика е трябвало да го накараш да оближе дървото дето е препикало.

Добави коментар

Водещи новини