Отложиха делото срещу Атанаска за март

  • 22 януари 2015 17:11

  • 1383
  • 0
Отложиха делото срещу Атанаска за март
© Булфото

Защитата на Атанаска Георгиева, подсъдима за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие, поиска нов свидетел, който първи е чул самопризнанията й. Това съобщиха от съда.

Наказателното производство е отложено за 5 и 6 март. Тогава Окръжният съд ще разпита неявили се свидетели. Става въпрос за едно вещо лице и четирима свидетели. Съдът разпореди един от тях, който бе нередовно призован за вчерашното съдебно заседание, да бъде издирен от органите на реда. По искане на защитата на Атанаска съдебният състав установява самоличността на психолог от МВР, участвал в беседа с подсъдимата на 11 април 2014 година, пред който тя е направила самопризнания.

На излизане от съдебната палата Атанаска Георгиева заяви, че иска истината да излезе наяве и полицията да си свърши работата. В заседанието днес по време на изслушванията на свидетелите излезе и нова версия - цигани отвлекли и убили детето. Атанаска е разказала това пред полицай. Казала е също, че е извършила сексуални услуги на ромите в нощта на убийството, тъй като се нуждаела от пари.

Очакваше се днес Георгиева да разкаже сама своята версия, след като бъдат изслушани вещите лица и свидетелите. Това обаче се отлага за следващите заседания през март.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1383 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини