Съдия Желявска: ВСС да обясни кой забави делото "КТБ"

  • 22 януари 2015 07:45

  • 3644
  • 2
Съдия Желявска: ВСС да обясни кой забави делото "КТБ"
©

Съдебните помощници, на които разчитаме, са юристи, те минават сериозни изпити, не не са нарушители на закона. Аз се занимавам с много дейности като зам.-председател на СГС, именно за това имам нужда от помощници, на които да разчитам. Това каза в сутрешния блок на БТВ Богдана Желявска, зам.-председател на СГС.

Въпросните случаи, когато съм разчитала на помощниците ми са два, уточни Желявска.

По повод вероятността да бъде образувано дисциплинарно производство срещу нея, тя посочи: "За да се образува подобно производство трябва да има конкретни нарушения, които трябва да бъдат посочени. Досега такива няма", увери тя. В СГС работят 130 човека, само 25 от тях са поискали да си подам оставката.

Съдийката не отрече, че системата за случайно разпределение е опорочена. Тази система е "6 от 49". Тя разкри, че се е случвало 3-4 поредни дни да бъдат пускани дела на един и същи човек. "Наистина системата не работи добре. Трябва да се направи нов софтуер, който да ни се даде, за да можем да работим".

Оставката е въпрос на лична преценка, аз не смятам, че съм извършила нещо невярно. Аз не участвам в схеми, достоен човек съм. Аз съм член на международната Хагска съдийска колегия, владея няколко езика.

"Съдия Ченалова не е в моя сектор. До момента срещу нея има образувани 3 или 4 проверки", посочи зам.-председателят на СГС. Според ВСС разпределението на делото за "КТБ" и на делото "Белведере" не е извършено коректно. Желявска посочи, че делото "КТБ" е разпределено сутринта на 10 ноември, протоколът за това е бил изпратен през интернет веднага. ВСС трябва да обясни, защо един ден го нямаше публикувано и кой е отговорен за това. Датата, която носи протоколът от интернет е 9:58 часа на 10 ноември. Аз казвам, че той е разпределен с другите дела”, категорична е зам.-председателят на СГС.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3644 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2015.01.23 | 08:36

2
Защо съдебната система не се направи като на запад, всеки съдия да си има екип (не трябва да са само юристи).При нас всичко се управлява,за това се поставят хора от дадена партия..
чекидж.............

2015.01.22 | 23:05

1
Мисля че е девствена!

Добави коментар

Водещи новини