Папурката: Признавам, че убих Тихомир

  • 20 януари 2015 12:36

  • 3962
  • 0
Папурката: Признавам, че убих Тихомир
©

24-годишният Ивайло Иванов - Папурката, които през юли 2013 г. намушка 20 пъти с нож съученика си Тихомир Иванов, се размина с доживотна присъда без право на замяна. Той призна вината си и поиска съкратен процес, което му гарантира от 20 до 30 години затвор за садистичното убийство, съобщи "24 часа".

Папурката се държа изключително нагло в съдебната зала и многократно прекъсва съдийката в хода на делото.

"Искам съкратен процес и да бъда преместен в друг затвор. В Ловеч имам два побоя, избити зъби, страхувам се за живота си. Дайте ми 2-3 години повече, но ме прехвърлете, не съм длъжен да лежа в концлагер. Млад съм, искам да ми дадете възможност, просто шанс, един ден да не умра в затвора", настояваше убиецът.

"Признавам, че съм убил Тихомир", призна хладнокръвно той.

Кървавото клане смрази Горна Оряховица на 14 юли 2013 г. Тогава Папурката повикал Тихомир в дома си, за да му преинсталира компютъра, но след това се скарали. Нанесъл 20 прободни рани с нож в шията на жертвата си. От обвинителния акт стана ясно, че смъртта е настъпила бързо, но не веднага. Тихомир бил в съзнание през цялото време, давел се в собствената си кръв, бликаща от прерязаните артерии, дори бъркал с пръсти в устата си, за да си помогне да диша. Той изпитвал непоносима болка, защото острието проникнало до гръбначните му прешлени.

След убийството Папурката скрил тялото под леглото в стаята си и захвърлил телефоните на жертвата край блока. След това опитал да заличи кърварите следи с компот от малини. Майка му изчистила местопрестъплението, без да подозира за случилото се. Ивайло я уверил, че се е порязал, като счупил буркана. Тя го превързала и напуснала апартамента.

"Навярно е трябвало да опитам да избегна това, което се случи. Аз се уплаших, успях с нож да го убия,но не съм целял да го мушкам в определено място. Явно започна да гълта кръв. Смъртта му беше мъчителна, съжалявам", обясни пред съда Папурката.

Родителите на Тихомир бяха конституирани като частни обвинители. Те поискаха 180 хиляди лв. кръвнина за убития си син.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3962 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини