Врачанският подпалвач застава пред съда

  • 17 януари 2015 15:58

  • 956
  • 0
Врачанският подпалвач застава пред съда
©

В понеделник на подсъдимата скамейка във врачанския окръжен съд застава подпалчвачът, който на 1 май 2014 г. предизвика огромен пожар в близост до бензиностанция. Тогава пламна склад в индустриалната зона на града, а в огъня изгоряха над 6 км полипропиленови и полиетиленови тръби, предназначени за ремонтите по водния цикъл на Враца.

Ден по-късно полицията залови 25-годишният Диян Неделчев, който бе уличен със запис от охранителната камера като подпалвач. На първият си разпит в полицията Неделчев казал, че му било платено, за да подпали тръбите, но после отрече.

По време на цялото разследване пиромана продължи да твърди, че е действал сам и по собствена инициатива. Задържаният, който работел в автомивка до склада с тръбите, взел от там препарат против замръзване на стъкла и ги залял преди да драсне клечката.

Според обвинението Неделчев умишлено е запалил имущество със значителна стойност и е имало опасност пожарът да се разпростре към близката производствена сграда и бензиностанцията на фирмата за автобусни превози. Експертизата и застрахователите пък са оценили щетите от огъня на 323 000 лв. и непосредствено застрашено от пожара имущество за повече от 108 000 лв.

Ако бъде признат за виновен от съда, подпалвачът Неделчев може да получи от 3 до 12 години затвор според Наказателния кодекс за палеж, при който са последвали значителни вреди.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
956 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини