Убиецът на боксьора Евгени Тодоров остава в ареста (видео)

  • 16 януари 2015 15:54

  • 4307
  • 0
Убиецът на боксьора Евгени Тодоров остава в ареста (видео)
©

Софийският градски съд остави обвиняемият за убийството на боксьора Евгени Тодоров - Митко Мирчев в ареста, предаде репортер на Новини.бг.

Адвокат Петкова, представляваща го, обясни, че той единствено е искал да се защити, тъй като е бил нападнат в гръб от много по-здрав младеж, а именно боксьорът Евгени Тодоров. Нападението е било неочаквано, заяви адвокатката. Тя смята, че нейният подзащитник веднага е искал неговата приятелка да се свържи с полицията и бърза помощ, но това не се наложило тъй като полицията е била наблизо.

Мирчев е с чисто съдебно минало. Няма подадени жалби срещу него и макар, че няма завършено средно образование, през цялото време е работил и се е издържал.

Нейният подзащитник стои в ареста повече от 4 месеца и не е извършено нито едно процесуално действие и тя поиска да му бъде наложена по-лека мярка.

Прокурорът представи доказателства, че Мирчев е действал съвсем умишлено и не при самозащита, тъй като прободната рана е направена в гръдния кош и е имало допълнително движение, което разширява и нанася още прорезни рани. Прокурорът заяви, че това не говори за поведение при самозащита, а напротив – обвиняемият е целял на пострадалия да му бъде причинена смъртта.

Прокуратурата заяви, че е имало кореспонденция между двамата във фейсбук, от която става ясно, че Мирчев се е заканвал на Тодоров и едно от последните съобщения е ще те убия и ще те излежа. Мирчев заяви пред съда, че много съжалява за извършеното и иска по-лека мярка – домашен арест.

По време на съдебното заседание присъства майката на Деница, заради която Евгени Тодорв и Мирчев са в конфликт.

Тя напусна съдебната зала ядосана и заяви пред камерата на Новини.бг, че голяма част от доказателствата не са верни, а нейната дъщеря през последните 4 години единствено е поддържала връзка с Мирчев, които по думите й, е действал при самозащита.

Последвайте канала на

Нора Виткова
4307 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини