Постоянен арест за мъжа, опитал да запали Джумая джамия

  • 09 януари 2015 13:47

  • 1108
  • 1
Постоянен арест за мъжа, опитал да запали Джумая джамия
©

Пловдивският окръжен съд наложи мярка за неотклонение "задържане под стража" на Виктор А., който в навечерието на Богоявление се опита да запали Джумая джамия в Пловдив.

31-годишният бивш възпитаник на домовете за сираци е обвинен от Окръжната прокуратура в Пловдив за опит за палеж на имущество с  историческа и художествена стойност и за кражба на гориво.

Мъжът е полял дограмата на джамията със запалителна течност и я е подпалил, след което е избягал. Пламъците са били потушени от охранителите, а Виктор А. е бил заловен на бензиностанция на фирма "Ирена ИТ" ЕООД в Пловдив. От там той откраднал три литра бензин, с който възнамерявал да повтори опита си за палеж.

Съдът прецени, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най- тежката мярка за неотклонение спрямо Виктор А. Той е обвинен в умишлени престъпления, за които се предвижда наказание лишаване от свобода. Според магистратите, има реална опасност той да извърши престъпление и да се укрие, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка. При определяне на най-тежката мярка беше взет предвид и фактът, че обвиняемият е осъждан през 2005 г. и 2006 г. за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда, а през септември 2014 г. е осъден на първа инстанция на 4 години и 6 месеца затвор за изнасилване и блудство.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1108 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.22 | 18:20

1
Незабавно да се освободи Националния ГЕРОЙ и да го наградят за Патриотичната анти-терористична инициатива,която е високо оценено от Българските граждани!Браво на един истински Българин!!!Къде са военните да освободят Човека???

Добави коментар

Водещи новини