Изправят трима лекари пред съда за смъртта на "бебето от фризера"

  • 10 октомври 2011 07:34

  • 2020
  • 2
Изправят трима лекари пред съда за смъртта на "бебето от фризера"
© Булфото

Трима лекари от скандалната болница „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица застават днес пред съда в Габрово.

Обвинението срещу гинеколозите Димитър Сотиров и Стефан Лазаров и педиатъра Катя Гецова е по чл. 123 от НК за причинена смърт на новородено поради немарливо изпълнение на служебните си задължения, пише "Монитор". Ако тримата медици бъдат признати за виновни и осъдени, могат да получат до пет години лишаване от свобода.

Историята със смъртта на бебето, което прати тримата лекари на подсъдимата скамейка, доби известност след скандала с „бебето от фризера” в началото на декември миналата година. След като от използваните по друг повод СРС-та стана ясно, че горнооряховските гинеколози са оставили бебето на ученичката Боряна от Лясковец да умре, започнаха да излизат наяве и други подобни случаи.

Стела Добрева от град Дебелец още тогава разказа пред „Монитор”, че същите трима лекари, които са оставили бебето на Боряна „да отиде при Баташов” по собствените им думи, с бездействието и некомпетентността си са убили и нейното бебе. Това се случва в края на юни 2009 г. в болницата в Горна Оряховица. Според майката Стела детето й било напълно нормално.

Според педиатъра д-р Катя Гецова бебето също било в добро състояние, нямало видими аномалии, но било с периална цианоза (недостиг на кислород). Според майката Стела Добрева лекарите в Горна Оряховица със своята некомпетентност и немарливост са убили бебето й.  От своя страна горнооряховските лекари пък твърдят, че са предали детето на колегите си в Търново живо и не носят никаква вина за настъпилата по-късно смърт.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2020 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
hahohihi

2011.10.12 | 09:31

2
...в затвора , да видим може ли да родят и те деца , по метода "анадолски" , дали !?!
Иво

2011.10.10 | 11:53

1
Същите тия доктори израждаха дъщеря ми. Никави забележки, една стотинка не са ми взели. Всичко това е да може да се разципе АГ-то в Горна Оряховица, за да може търновските касапи да си прибират паричките. Много кадърни доктори, а относно срс-тата то се видя как могат да бъдат манипулирани.

Добави коментар

Водещи новини