Съдии от СГС с ново писмо до ВСС

  • 22 декември 2014 14:44

  • 1066
  • 0
Съдии от СГС с ново писмо до ВСС
© Булфото

Съдии от Софийския градски съд изпратиха още едно писмо до Висшия съдебен съвет. С него те искат съветът да излезе със становище за това дали е компетентно управлението на съда.

Под писмото днес подписи са сложили над 20 съдии, които заявяват, че ВСС не е взел адекватна позиция по предишното писмо, информира БТА. Освен това съдиите настояват за отговори на поставените вече въпроси. "Без да подценяваме значението на защитата на компютърната система за разпределение на делата и на сигурността на информационната мрежа на съда, отстояваме твърдото си убеждение, че законосъобразното администриране на съдебните дела, осигуряването на доброто администриране на дейността на съда и авторитетът на правосъдието зависят основно от начина, по който се упражняват управленските правомощия от председателя на съда и неговите заместници", пише в писмото.

Съдиите смятат, че остават съмненията за допуснати нарушения. Искат ВСС да излезе с ясно решение за това дали такива са допуснати при разпределянето на делата за несъстоятелност на КТБ и по случая "Белведере".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1066 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини