Съдът отстрани от длъжност секретаря на община Неделино

  • 16 декември 2014 18:04

  • 1868
  • 0
Съдът отстрани от длъжност секретаря на община Неделино
©

Окръжният съд в Смолян реши да бъде отстранена от длъжност Румяна Караиванова - секретар на община Неделино. На Караиванова бе повдигнато обвинение през ноември като помагач на кмета на общината Стоян Беширов, обвиняем за престъпления по служба във връзка с обявяването и изпълнението на обществени поръчки.

Съдът мотивира решението си днес за отстраняването на Румяна Караиванова от длъжност с посочените от обвинението свидетелски показания, че общинарката се е опитала да упражни натиск върху свидетели, както и да подмени документи.

В съдебна зала стана ясно, че Караиванова е оказала вербално и психическо въздействие върху служители на общината, които вече са дали показания като свидетели или може да бъдат разпитани в бъдеще. По делото за процесуална мярка са представени свидетелски показания, че обвиняемата е опитала да подмени и поправи документи в общината, свързани с разследваните обществени поръчки, предаде БТА.

Събрани са достатъчно доказателства, че помагаческата дейност на Караиванова е много активна, заяви прокурор Лилия Симеонова от Софийската градска прокуратура, специализирано звено "Противодействие на корупцията". Според прокурора натискът върху свидетели от страна на Караиванова е бил психически, вербален и дори със заплахи.

Румяна Караиванова заяви, че не се чувства виновна и отрече пред медиите да е оказвала натиск върху общински служители и свидетели.

На делото по искането за отстраняване от длъжност на Стоян Беширов все още не е даден ход заради заболяване на обвиняемия.

Кметът е обвинен за нарушаване и превишаване на служебните права във връзка с обявяването, сключването и изпълнението на обществени поръчки, ощетявайки бюджета с около 900 хил. лева.

Обявеното днес решение за отстраняване от длъжност на Румяна Караиванова не е окончателно и подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1868 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини