Започва делото срещу отнемането лиценза на КТБ

  • 15 декември 2014 11:11

  • 644
  • 0
Започва делото срещу отнемането лиценза на КТБ
© Булфото

Във Върховния административен съд започва делото срещу отнемането на лиценза на Корпоративна търговска банка, съобщава БНР.

Само около 15 души са се събрали отпред в очакване на първото заседание по делото. Те са от така наречените малки вложители, чийто жалби съдът не допусна за разглеждане в процеса. Събирането на вложители, организирано в социалните мрежи, е под надслов: "За ВАС е изпит КТБ".

Мирното присъствие пред сградата на Върховния административен съд е своеобразен призив за прозрачен процес, а поканата е към всички заинтересовани от казуса да присъстват лично на заседанието, за да се гарантира провеждането на обективен и безпристрастен съдебен процес, който адекватно да защити правата и интересите на българските, но и на гражданите от други евродържави.

Освен в името на обективността, организаторите търсят широко присъствие и заради отказа на съдебния състав да допусне за разглеждане десетки жалби на индивидуални вложители. В това решение те виждат отказ от правораздаване.

Днес пред Върховния административен съд ще застанат големите акционери – "Бромак" на Цветан Василев и компанията, контролирана от Оманския фонд, и само още две физически лица. Те атакуват решението на Българската народна банка, с което беше отнет лицензът на КТБ.

На заседанието по инициатива на "Бромак" са поканени посланиците на Европейския съюз, Русия, Съединените щати, Китай, Япония и депутати от всички парламентарни групи, а аргументът е публичност и независим граждански контрол.

Последвайте канала на

644 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини