ВКС гледа делото "Килърите"

  • 12 декември 2014 07:27

  • 2337
  • 3
ВКС гледа делото "Килърите"
© Булфото

Днес ВКС ще гледа делото срещу подсъдимите Петър Стоянов, Васил Костов, Янко Попов, Георги Вълев, Райко Стойнев и Петър Атмаджов, известно като делото „Килърите”, съобщиха от съда.

Стоянов, Костов и Вълев получиха доживотни присъди от Варненския апелативен съд за убийството на Румен Рачев и Петър Лупов. Янко Попов бе осъден на 15 години "лишаване от свобода" като помагач, както и Райко Попов - на 7 години, Петър Атмаджов - на 3 години за побой.

Делото е образувано по протест на прокуратурата и по жалби на подсъдимите, с които се иска връщане на делото за ново разглеждане на Варненския апелативен съд.

На 27 февруари 2014 г. Петър Стоянов, известен като Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев от групата за поръчкови убийства, известна като „Килърите”, получиха доживотни присъди от Варненския апелативен съд.

Преди присъдата на тримата беше доживотен затвор без право на замяна. Варненският съд обаче на 27 февруари ги осъди на доживотен затвор.

„Килърите” са изправени пред съда за три поръчкови убийства - на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев, за нанасяне на телесни повреди на две лица, за два палежа и един взрив.

Процесът срещу „Килърите” започна на 12 ноември 2013 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2337 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2015.06.15 | 15:29

3
Бойко Борисов и Цветанов са мозъка на т. нар. група "Наглите", която преди изборите 2009 отвличаше и убиваше хора за да набира пари за предизборната си кампания. Последните години се разигра един добре режисиран театър в който тези хора "уж" бяха заловени. Между другото на някой от тях вече е платено да излежат 1-2 годинки за пред хората. Да не говорим, че цялата държава е превзета от мафиотите и престъпниците на клана ГЕРБ, това са: ДАНС, ГДБОП, полицията. В ДАНС е намърдана дори пачаврата на Цветанов! Да не говорим колко убииства са извършени 90-те години от мутрата Бойко! Да не говорим какво е правил като член на БКП 80-те години...Та какъв пример може да даде на децата това управление.

2014.12.13 | 09:55

2
Ревете ли червени гадове и болшевишки блюдолизци ?? Само такива като Бойко ще ви разкажат играта и ще ви набутат в пандиза , крадци и мръсници !! Затова и хората гласуват за него и ще продължат да гласуват -- винаги срещу червената кал и рубладжийските отрепки !!
Иво

2014.12.13 | 09:54

1
Във ВКС се намират най-скъпо платените и корумпирани съдии, защото техните решения не подлежат на обжалване.

Добави коментар

Водещи новини