Разпитаха полицай за убийството на адвокат Петър Лупов по "Килърите"

  • 07 октомври 2011 14:06

  • 2246
  • 0
Разпитаха полицай за убийството на адвокат Петър Лупов по "Килърите"
© Булфото

Ясен Станев, разследващ полицай от Велико Търново, даде показания по делото "Килърите", имащи отношение към убийството на адвокат Петър Лупов.

През 2008 година полицаят е работил по досъдебно производство срещу Пламен Лаков за причиняване на имотна вреда на трима души. В жалбата срещу него е било записано, че представяйки се от името на подсъдимия Георги Вълев Лаков е взел различни суми пари. След края на очна ставка между Георги Вълев и Пламен Лаков, извършена на 3 февруари 2009 г. по указания на прокуратурата, между двамата е възникнал конфликт.

Вълев нарекъл Лаков измамник, а Лаков отговорил, че не е като него да му дават пари, за да пребие и убие адвокат Петър Лупов. Свидетелят Станев не е отразил това в протокола, тъй като това е станало след края на очната ставка, а освен това по същото време е имало досъдебно производство за побоя над адвокат Петър Лупов и палежа на автомобили му.

За казаното от Лаков той е уведомил работещите по това производство полицаи, на които тази информация обаче вече е била известна.

След като заседанието беше прекъснато за обедна почивка, то ще бъде подновено в 14.30 часа.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2246 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини