Нели Куцкова: Трябва да има строги мерки срещу "гнилите ябълки" в съдебната система

  • 08 декември 2014 07:50

  • 1523
  • 0
Нели Куцкова: Трябва да има строги мерки срещу "гнилите ябълки" в съдебната система
©

Радвам се, че този път Висшият съдебен съвет реагира бързо. Когато има подобна информация, трябва да се направи проверка и ако се установи вина, виновният трябва да бъде наказан, ако няма - името му да се изчисти. От много години за колеги се говорят лоши неща, а никой не реагира. Това каза в сутрешния блок на БНТ председателят на Съюза на съдиите Нели Куцкова по повод скандала със съдия Румяна Ченалова.

Проблемите все се замазват и трябва някой посланик да дойде и да ни каже: "Я си вижте гнилите ябълки в щайгата". Ние това отдавна го знаем и си го казваме, посочи Куцкова.

По думите й "гнилите ябълки" в съдебната система вместо да бъдат изправени пред правосъдието, са държани в зависимости, за да изпълняват поръчки. Трябва да бъдат взети изключително строги мерки не заради френския посланик, а заради спокойствието на българските граждани, подчерта Нели Куцкова.

В случая не трябва да има значение кой подава сигнала, заяви директорът на Правна програма към "Отворено общество" Иванка Иванова. Абсурд е ВСС да се задейства чак след писмо от министър-председателя и от министъра на правосъдието, след сигнал на посланик. Има основание да подкрепим искане на правосъдния министър софтуера за случайно разпределение на делата да бъде прехвърлен към Министерството на правосъдието, както и някои административния функции, заяви Иванова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1523 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини