Оставиха в ареста разследваната за корупция от ДФ "Земеделие"

  • 02 декември 2014 16:08

  • 1361
  • 0
Оставиха в ареста разследваната за корупция от ДФ "Земеделие"
©

Най-тежката мярка "задържане под стража" за старшия експерт в Регионалния технически инспекторат в Областната дирекция ДФ "Земеделие" Йорданка Георгиева, постанови Варненският апелативен съд. Заедно с други лица Георгиева е разследвана за искане и приемане на подкуп от земеделски производители.

36-годишната държавна служителка е привлечена като обвиняема по досъдебно производство на ДАНС за това, че в съучастие с друго длъжностно лице Надя Манчева, като съизвършител, и Георги Герджиков, като помагач, че с изнудване и злоупотреба със служебно положение, отправяйки заплахи за налагане на санкции за допуснати нарушения на Закона за опазване на земеделските земи, са принуждавали земеделски производители да дават крупни суми, за да не им бъдат извършвани проверки. Предметът на престъплението, за което ще бъде разследвана държавната служителка, възлиза на 15 600 лева.

На друго съдебно заседание Апелативният съд потвърди ареста, определен на Георги Герджиков.

Това досъдебно производство бе образувано в края на октомври тази година, първоначално срещу неизвестен извършител и под надзора на специализираното звено за противодействие на корупцията. Общо 14 хиляди лева е предметът на престъпната дейност, за която Герджиков ще бъде разследван.

Определенията на Варненския апелативен съд са окончателни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1361 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини