30 години затвор за рецидивист, наръгал 58 пъти с нож приятел по чашка

  • 01 декември 2014 14:18

  • 1268
  • 1
30 години затвор за рецидивист, наръгал 58 пъти с нож приятел по чашка
©

30 години затвор при строг режим даде Великотърновският окръжен съд вчера на 58-годишният Генчо Ганев от с. Ореш за зверско убийство.

През октомври 2013 г. рецидивистът, който вече е лежал в затвора за убийство, наръга 58 пъти с кухненски нож приятеля си по чашка Стефан Домиников. Двамата се скарали за 11 лв. Мъжете, които нямали семейства, се събрали да се черпят в дома на Генчо, но се сдърпали, защото Стефан имал борч към бившия пандизчия. Под влияние на алкохола мъжът грабнал кухненския нож и с особена жестокост започнал да мушка госта си.

На другата сутрин Генчо влязъл в селската бакалия и съобщил, че в къщата му има труп. Ужасените му съселяни веднага се обадили на тел. 112 и Ореш се напълнил с полиция и прокурори от Велико Търново и Свищов. Намерили убиеца в двора на къщата му и го задържали. Той държал в ръката си ножа, с който извършил кървавото престъпление, а тялото на 58-годишната му жертва било в кухнята.

Пред съда Генчо се призна за виновен и каза, че съжалява, информира 24 часа. Прокуратурата вчера поиска доживотен затвор без право на замяна за убийство в условията на опасен рецидив и извършено по особено мъчителен за жертвата начин. Делото се гледа по съкратеното производство и наказанието бе намалено.

Преди две години Генчо Ганев излязъл от затвора след 17-годишна присъда за зверско убийство на мъж от Ореш, който бил намушкан по идентичен начин.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1268 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
anp69

2014.12.02 | 17:18

1
тоз колко души трябва да убие ,че да се промени наказателният кодекс.

Добави коментар

Водещи новини