Тефтерите "Златанов" били изнесени законно навън

  • 12 ноември 2014 07:02

  • 1749
  • 3
Тефтерите "Златанов" били изнесени законно навън
© Булфото

Експертът Стефан Бенчев не е извършил нарушение, пренасяйки в личния си автомобил тефтерите на бившия шеф на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов, които са основно доказателство по делото срещу него. Това съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Павел Панов, пише "Труд".

Вчера СГП образува проверка за кражбата на тефтерите от колата на Бенчев. Прокурор Панов обясни, че веществените доказателства не са били със специален режим и че било практика експертите да ги съхраняват у дома си.

Ударът на апашите е бил миналата сряда на бул. "Монтевидео" в столичния кв. "Овча купел". Според МВР обирът бил извършен по т.нар. метод "Спукана гума". Докато Бенчев пътувал към следствието, за да върне тефтерите, гумата му спаднала. Той спрял и излязъл от колата, за да я види. Докато се суетял около автомобила, крадците отмъкнали незабелязано чантата с тефтерчетата.

Жалбата за кражбата е подадена в Шесто РУП на следващия ден. Според полицейски източници Бенчев не е съобщил, че става въпрос за тефтерите на Златанов. Затова и разследването за липсващите бележници било образувано едва вчера.

Следовател е изискал от Бенчев да върне тефтерите на 29 октомври, а до деня на кражбата - 5 ноември, той така и не го е сторил.

Тефтерите са били у Бенчев като вещо лице по второ разследване срещу Златанов за престъпление по служба. Следователят му ги поискал, тъй като трябвало да бъдат предадени на експерта Валери Костадинов, за да им направи графологична експертиза по делото, по което Златанов е осъден на 3 г. и половина затвор на първа инстанция.

Бенчев е бивш служител на МВР. До 2007 г. работел в Националния институт по криминалистика и криминология. Тогава се пенсионирал. После бил вписан като вещо лице в списъка на Софийския градски съд. Вчера той не бе открит за коментар.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1749 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.13 | 08:50

3
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри и биячи с основно и средно образование! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му!
Бойко Борисов е педераст!

2014.11.13 | 08:50

2
Жена се самозапали с рекламен кибрит на ГЕРБ с образа на Боко. Господ скоро ще накаже Боко Тиквата и избирателите му за всичко което ни е причинил! Само малко търпение! Скоро инсулт ще изкриви гнусната му мутра!
ЗОРГЕ

2014.11.13 | 08:50

1
И така хванаха босия за цървулите

Добави коментар

Водещи новини