Убиецът на 84-годишната жена получи 20 г. затвор

  • 11 ноември 2014 16:17

  • 1825
  • 5
Убиецът на 84-годишната жена получи 20 г. затвор
©

20 години лишаване от свобода присъди Апелативният съд във Велико Търново на Владимир Драганов - Златко от тетевенското с. Гложене. Мъжът преби и удушил 84-годишна съседка за да я ограби. Трагедията се разигра през март 2014 г, съобщи 24 часа.

В съдебната зала бруталният мъж поиска милост.

Пенка Георгиева била обявена за издирване на 4 март, след като доведеният й син пристигнал от Ловеч да и нацепи дърва за зимата. Не намерил никого в къщата, а съседи му казали, че не са виждали баба Пенка от поне три дни. Полицията незабавно предприела издирване и след разговори с хора от селото се усъмнили във Владимир. Извършили обиск в дома му и намерили трупа на възрастната жена в пристройка в двора. По тялото имало многобройни кръвонасядания, травми по главата, както и следи от влачене. Собственикът на имота бил отведен с белезници.

В хода на разследването се установило, че Владимир е влязъл в къщата на старицата с намерение да открадне парите, които тя била скътала, за да си купи дърва за зимата. Влязъл посред бял ден в лятната й кухня, където бабата го видяла и го попитала какво иска. Вместо отговор, мъжът се нахвърлил върху нея с юмруци. Повалил я, след което сложил едната си длан на устата и, а с другата я стискал силно за врата. Когато усетил, че Пенка почти не диша, за момент освободил хватката. Жената успяла да промълви "вземай парите, в лявото чекмедже на шевната машина са".

Владимир взел намерените там 110 лева, но се изплашил, че жената може да го издаде. Завел я до ъглово легло, сложил я да легне по гръб, след което я удушил с ръце. Метнал чаша с вода върху лицето и, за да се убеди, че е мъртва. Ден по-късно довлякъл тялото и в собствения си двор, с намерение по-късно да я зарови, но преди да стори това полицията го открила.

На първа инстанция Окръжен съд - Ловеч доживотен затвор за Владимир, като магистратите редуцирали наказанието до 20 години, тъй като се признал за виновен и поискал дело по реда на съкратеното производство.

Убиецът обжалвал решението като заявил, че наказанието е несправедливо завишено.

Магистратите са отменили присъдата в частта, в която Владимир трябва да плати 50 000 лева на внуците на убитата старица. Независимо, че те били нейни преки наследници, подобно обезщетение можели да получават само родители, деца или съпрузи на жертвата.

Решението подлежи на обжалване пред ВКС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1825 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.11.13 | 08:18

5
До живот бе... 20 години... и ще го пуснат след 5, че да убие още някого... до живот без право на обжалване!

2014.11.13 | 08:18

4
Убил е и сега ще лежи 20 г. - дотук добре. А какво правим когато цигани убиват, крадат, насилват? Какво правим тогава? Защо на тях все им се разминава? Кога най-накрая ще обесите някого пред Народното събрание и ще го излъчите по всички телевизии? Кога?
СС

2014.11.13 | 08:18

3
Смърт за смърт!

2014.11.13 | 08:18

2
ама СМЪРТ ! за какво да храним такива изроди !
Юли

2014.11.13 | 08:18

1
Какъв доживотен бе ,защо требва да го храним смъртна присъда това е.

Добави коментар

Водещи новини