Убиец на котка влиза за 1 година в затвора

  • 03 ноември 2014 07:44

  • 1994
  • 5
Убиец на котка влиза за 1 година в затвора
©

Убиец на котка ще лежи една година в затвора, след като Окръжният съд в Шумен потвърди издадена от магистратите във Велики Преслав присъда срещу 21-годишния Евгени И. за жестокост към гръбначно животно и едро хулиганство - оказана съпротива на полицай. Решението на съда е окончателно, пише в. "Монитор".

Случаят стана в началото на март  т. г. в преславското село Имренчево. Евгени живеел в една къща с вуйчо си Марин Маринов и много често се карали за щяло и нещяло. На 10 март вуйчото и семейството му тъкмо се канели да си лягат, когато чули откъм коридора на къщата звуци от тъпи удари и човешки стъпки. Оказало се, че Евгени бил взел един кол и ударил с него по главата котката на Маринови, докато я убие. Без да се обяснява, племенникът отворил стаята на вуйчо си и метнал върху тялото на Марин трупа на котката. Като си познал домашния любимец, мъжът изпаднал буквално в шок. Намерил веднага кмета на селото и му разказал за случката. От телефона му подали жалба до полицията и Маринов се прибрал вкъщи. На двора обаче го чакал разгневен племенникът. Ударил и вуйчо си с дървения кол по главата, възрастният мъж едва се спасил с бягство на улицата. Скоро след това дошли полиция и линейка, но младежът се нахвърлил и на полицаите. При опит да го задържат двамата униформени се пързулнали в непочистената кал из двора заедно с побойника, но той успял да стане и да нарита едното ченге три пъти в гърдите.

За хулиганството Евгени получил година затвор, за котката - шест месеца, защото пред съда не било доказано първоначалното обвинение от прокуратурата за особено мъчителен начин при причиняването на смъртта. Окръжният съд в Шумен определи общо наказание от година в затвора.

Евгени И. е стар познайник на полицията и известен пироман. През 2011 година се обидил нещо на пастрока си и му подпалил апартамента. Тъкмо пожарът се разгарял, когато изведнъж му станало жал за втория му татко и се обадил на 112 да изгасят огъня, който сам подпалил.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1994 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Васил Левски

2015.07.01 | 17:27

5
Трепете тайно кучета а не котки!

2014.11.05 | 11:58

4
По ярък и брутален пример за това, че ако не се наказват подобни рецидивисти за убийството на животни, следва убийството на вуйчовци, лели, съседи, деца. Рецидивират с чувство на безнаказаност. Защото липсва превенцията в самото начало на престъпната му дейност.
дядо ангел

2014.11.05 | 11:57

3
в абсурдистан всичко е възможно.за убийство на човек-условна присъда,за убийство на котка ефективна.,за милиони няма закони.

2014.11.05 | 09:04

2
Размазал е котенцето убивайки го, след което със същият кол е започнал да удря вуйчо си в главата, но той за разлика от котенцето успял да избяга, намерил сили. Човека е чист като сълза.

2014.11.05 | 01:20

1
Някой да ми обясни, защо в България законодателството е такова, че може да направиш 100 престъпления ... но ще излежиш само най-високата присъда??

Добави коментар

Водещи новини