6 г. ще лежи в затвора мъж, убил трима при катастрофа

  • 04 октомври 2011 13:57

  • 833
  • 1
6 г. ще лежи в затвора мъж, убил трима при катастрофа
©

Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия 22-годишен Ганчо Василски на шест години лишаване от свобода при първоначален общ режим, съобщиха от съда.

Той беше признат за виновен в това, че на 04.02.2011 г. на пътя гр. Хисар – с. Михилци при управление на МПС – л. а. БМВ е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил по смъртта на повече от едно лице - Димитър Тарев, Стоян Иванов и Тодор Василев, деянието е извършено в пияно състояние и представлява особено тежък случай – престъпление по чл. 343, ал.3, НК.

На 04.02.2011 г. около 18 ч. Василски заедно с пострадалите Димитър Тарев, 21 г. и Тодор Василев, 39 г. се намирали в заведение в гр. Хисар, известно като „Цеховете”. До заведението Василски отишъл с лек автомобил БМВ, собственост на баща му. По – късно към тях се присъединил и третият пострадал Стоян Иванов, 22 г.

В заведението Василски пил алкохол, пострадалите също. Около 20 часа решили да отидат в друго заведение в гр. Баня, като отидат до там с колата на Василски. Около 2 км след излизането от гр. Хисар, Василски, който карал с около 100 км / ч., поради високата скорост и поради изпитото количество алкохол, загубил управление над автомобила и се ударил с висока скорост в крайпътно дърво. В резултат на тежкия сблъсък в дървото пътниците в автомобила получили масивни черепно – мозъчни и телесни травми, от които починали.

Във взетата от Василски кръвна проба е установена концентрация на алкохол в кръвта 2, 01 промила.
Подсъдимият е осъден да заплати на гражданските ищци сумата от общо 200 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие. Подсъдимият признава фактическите обстоятелства по повдигнатото му обвинение, поради което му е наложено по – малко наказание.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
833 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.04 | 18:24

1
niamalite komentari po slu4ait gospoda bg.i toi lie rom

Добави коментар

Водещи новини