Фенове и защитници на Куршум джамия се събират пред Съдебната палата

  • 24 октомври 2014 09:02

  • 2134
  • 2
Фенове и защитници на Куршум джамия се събират пред Съдебната палата
©

Протест за защита на Куршум джамия се организира пред Съдебната палата в София. В 11:00 часа съдът трябва да реши въпроса за собствеността на Куршум джамия в Карлово. По този повод група граждани от Карлово с организиран транспорт и идват в София, за да протестират пред Съдебната палата по време на заседанието, съобщи БТВ.

Аз организирах събитието и подадох документи за това в Столична община. Не искам фокусът на властите да бъде насочен срещу феновете, които участват в протестите. Целта ни е да се привлече вниманието на обществото и да се отстоява българския интерес. Това каза председателят на Сдружението на футболните привърженици Елена Ваташка.

В протеста ще се включат и хора от Кюстендил, където също има спорни вакъфски имоти. Очаква се на съдебното заседание да присъстват кметовете на двете общини - Петър Паунов на Кюстендил и карловският градоначалник д-р Емил Кабаиванов.

Тук сме като българи, които изразяват своето възмущение от тези безумни претенции. Ако се повтори едно безумно решение в полза на Мюфтийството ще воюваме, закани се Димитър Ангелов-Дучето, председател на фен клуба на ЦСКА.

Протестите в началото на годината при гледане на делото за връщането на Куршум джамия на Мюфтийското настоятелство имаше и в Пловдив. Тогава към сградата на Джумая джамия в града летяха бомбички, димки и камъни. Митингите на карловци в защита на Куршум джамия започнаха преди повече от година и завършиха с пострадали.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2134 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.10.28 | 14:42

2
НА БУНТ!
007

2014.10.28 | 14:42

1
стани стани юнак балкански от сън дълбок се събуди,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Добави коментар

Водещи новини