Оправдаха шуменски катаджии за отменени актове

  • 03 октомври 2011 21:15

  • 1648
  • 0
Оправдаха шуменски катаджии за отменени актове
©

Трима полицаи от Шумен и дъщерята на единия от тях получиха оправдателни присъди от Районен съд-Разград заради отменени актове по Закона за движението по пътищата.

Делото срещу бившия шеф на РПУ-Шумен Галин Славчев, дъщеря му Владислава, бившия шеф на КАТ Иван Радев и настоящия полицейски инспектор Георги Георгиев се гледа от разградски магистрати заради отводи на шуменските им колеги.

Процесът бе при закрити врата, журналисти присъстваха единствено на 9-минутното четене на присъдата, по време на което съдия Доротея Иванова каза 5 пъти „невиновен", предаде Дарик. Процесът започна миналия ноември, бяха разпитани над 180 свидетели.

С най-много обвинения бе Галин Славчев. Според държавното обвинение между 9 януари 2006 г. и 6 юни 2008 г. той е освободил от отговорност 90 нарушители на пътя, с което ощетил държавния бюджет с 2010 лв.; притежавал е незаконна ловна пушка и в съучастие с дъщеря си Владислава чрез използване на документ с невярно съдържание е получил от застрахователна компания 252,81 лв. за неслучила се катастрофа с колата на младото момиче.

Георги Георгиев бе обвинен за отмяна на актовете на 45 нарушители, с което е нанесъл вреди за държавата от 1170 лв. Обвинението срещу Иван Георгиев бе само за превишаване на власт, тъй като върнал отнетата шофьорска книжка на Илиян Митов 17 дни по-рано от предвидения едномесечен срок.


Присъдата ще бъде обжалвана на следваща инстанция - Окръжен съд - Разград - категоричен бе районният прокурор Любомир Георгиев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1648 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини