Образуваха дело по случая със сексуалното насилие над момичето аутист

  • 08 октомври 2014 16:05

  • 1957
  • 0
Образуваха дело по случая със сексуалното насилие над момичето аутист
©

Софийска районна прокуратура образува дело срещу неизвестен извършител за блудство с непълнолетно лице, съобщи говорителят Стефан Милев. В разследването се изяснява имало ли е блудство с Ана-Мария, ученичка в Четвърто помощно училище.

Вчера майката на детето съобщи във фейсбук, че е подала две жалби в Шесто РУП и районна прокуратура след като на 19 септември й е направило впечатление, че детето се е прибрало с обърната блуза и без спортния си сутиен. Жената твърди, че неговото поведение много се е променило. Според говорителя на прокуратурата засега всичко е дума срещу дума - от една страна на родителите, от друга на учителите и възпитателите в училището, съобщи "24 часа".

По време на разследването ще бъдат назначени техническа експертиза, която ще изследва записите от училището и дали те могат да бъдат полезни, сексологична, съдебно-психиатрична, медицинска, съдебно-психологическа. 

Според прокуратурата, която е получила материалите по делото тази сутрин, полицаите от Шесто РУП са предприели всички действия ден, след като е подадена жалбата. В хода на проверката те са снели обяснения от шест души възпитатели и учители, вероятно само жени.

Според Милев това, че случаят е от 19 септември, не е проблем за разследването т.к. ако има престъпление, то може да бъде доказано чрез експертизите. Той уточни все пак, че въпреки, че е образувано производство срещу неизвестен до момента няма данни за извършено престъпление, данните от проверката не са категорични и безспорни.

Всеки ден в Софийска районна прокуратура постъпват по 5-6 жалби за подобни престъпления, каза още говорителят, само за последните няколко часа две жалби за блудство с деца са подадени, едната за блудство в градския транспорт, другата - в парка.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1957 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини