Окончателно: 25 години затвор за мъж, убил и изгорил жена

  • 06 октомври 2014 12:36

  • 1532
  • 1
Окончателно: 25 години затвор за мъж, убил и изгорил жена
©

Върховен касационен съд измени решението на Апелативен съд-Варна и на практика потвърди санкцията на Окръжен съд-Разград по делото за убийството на Румяна Генчева, съобщи Дарик радио.

Преди близо година разградските магистрати постановиха 25 години лишаване от свобода при първоначално строг режим на изтърпяване за 27-годишния Алпер Хасан, който през април 2013 г. уби и ограби 47-годишната бизнесдама Румяна Генчева. По-късно след жалба на родителите и сина на убития и на адвокатите на подсъдимия Апелативен съд-Варна увеличи присъдата на 28 години. До Върховния касационен съд делото стигна след жалба на защитниците на Алпер Хасан.

Според върховните съдии „е налице баланс на смекчаващите и отегчаващите отговорността обстоятелства – от една страна подсъдимият е с чисто съдебно минало, но след настъпила реабилитация по право - след като е бил осъждан за две престъпления от същия вид. Хасан първоначално е направил писмени самопризнания, с което е допринесъл за разкриване на престъплението, а в последствие - до първото по делото заседание пред първоинстанционния съд, е предприел друга линия на процесуално поведение. Всичко това на общия фон на останалите обстоятелства, възприети от предходните инстанции, обосновава намаляване на размера на наложеното наказание на подсъдимия до определения такъв от първоинстанционния съд.” Присъдата не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1532 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.09 | 02:04

1
егати съдебната система .... доживотна присъда!

Добави коментар

Водещи новини