Марковски: Василев можеше да избяга, но направи жест, като се предаде

  • 17 септември 2014 09:23

  • 2220
  • 2
Марковски: Василев можеше да избяга, но направи жест, като се предаде
© Булфото

Екстрадирането на банкера Цветан Василев няма да се проточи с години или дори месеци, процедурата е уредена ясно и категорично от международното право, заяви пред БТВ адвокатът Марин Марковски. По-рано в предаването се включи адвокатът на Василев, който прогнозира, че процедурата може да се проточи дълго.

Според юриста сръбският съд се нуждае само от определен набор от документи, не и доказателства и той очаква процедурата да се придвижи бързо. Според него за това ще допринесе желанието на Сърбия да стане член на Европейския съюз и готовността.

Марковски подчерта, че Василев е направил жест, като се е предал, и по този начин е показал, че не иска да избяга. Той смята, че мажоритарният собственик на КТБ се е предал в съседната държава заради правото на българската прокуратура на задържане три пъти по 24 часа. „Този момент е психологически. Арестуването и снимките с белезниците означават унищожен авторитет, как той ще търси подкрепа за банката”, коментира Марин Марковски. Юристът изтъкна, че човек с огромни финансови ресурси би могъл да си смени отпечатъците, да си направи пластична операция, да избяга, но Цветан Василев не го е направил, а се е предал. „След като той по този начин идва в България, прокуратурата може да отмени мярката 3 по 24 часа”, каза още адвокатът.



 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2220 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.09.18 | 15:16

2
-Alo Ceco,Boko sam !Ti sega se predai pa az kato zagrabim vlastta,che te pomilvam !Vejdichkata che pukne ot piene,are idvai si......

2014.09.18 | 15:16

1
Eh,Markovski,Markovski-analnata igrachka na Karbovski !

Добави коментар

Водещи новини