Боксьорът Евгени убит заради татуировка

  • 09 септември 2014 21:16

  • 4019
  • 3
Боксьорът Евгени убит заради татуировка
©

Една татуировка на десетокласничката Деница, направена от боксьора Евгени Тодоров (17 г.), е причината за убийството му. Така смятат родителите на Евгени - Янко и Таня Тодорови, пише "Труд". Те днес бяха в Софийския апелативен съд, който остави в ареста убиеца на сина им Митко Мирчев (19 г.).

Мирчев беше задържан, след като на 1 септември прободе смъртоносно с джобно ножче Евгени на автобусна спирка в столичния кв. "Сухата река".

"Момичето не е виновно. Моят син нямаше връзка с нея. Не са се срещали, не са били в една компания. Деница е поискала Евгени да направи татус, а нейният приятел е ревнувал. Явно е решил, че трябва да се срещнат с Евгени", обясни бащата на убитото момче.

"Съжалявам много за случилото се", каза единствено в съдебната зала Митко Мирчев. Неговата адвокатка Ралица Петкова обясни, че клиентът е действал в условията на неизбежна отбрана.

Според нея Евгени го е нападнал в гръб с палка, а Митко, за да се защити е извадил джобното си ножче. "Митко Мирчев се е страхувал от пострадалия. Получавал е заплахи от него във фейсбук. Седмица преди това го е бил с метален бокс", каза защитничката. Тя подчерта, че след кръвопролитието Митко дал мобилния си телефон на Деница, която станала очевидец, и заръчал веднага да повика Бърза помощ.

В съдебната зала да подкрепят Митко Мирчев бяха дошли неколцина младежи. Близки на убития боксьор също присъстваха в залата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4019 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.01.17 | 13:18

3
Правилно е казала адвокатката на Митко. Убийството е станало по време на самозащита. Какво трябваше да направи обвиняемия? Значи убития Евгени го тормозел систематично с приятелите си, нормално е да има ответен удар... За мен убиеца е жертвата в този случай. Побойника си го е търсил и си го е намерил. "Да би мирно седяло, не би чудо видяло" са казали хората. Нека тази случка да послужи за урок и родителите да обръщат повече внимание на децата си във възпитанието.

2014.09.11 | 21:45

2
ИнтереcуBат ме поBе4е cмъртните cлу4аи B зоопарка,отколкото B цингомангопарка.
Ал кашона

2014.09.11 | 19:48

1
Два млади живота са съсипани защо? е не съм съдия но мисля си... боксьорчето е растнало без родителски контрол и възпитание бил е убеден че в живота силата решава всичко.да ама не.Никой повече не може да го върне за да го научи на ум и разум .Жалко за дългоодишните родителски грижи и надежди .

Добави коментар

Водещи новини