Мешере е имало в къщата на Цар Киро вечерта, когато убиха Ангел

  • 27 септември 2011 16:53

  • 1612
  • 0
Мешере е имало в къщата на Цар Киро вечерта, когато убиха Ангел
©

Мешере е имало в къщата на Кирил Рашков вечерта на 23 септември, когато бе убит 19-годишния Ангел Петров, стана ясно по време на гледането на мярката  на Георги Йорданов и Спас Христов.

Те са задържани за това, че блъснаха с автомобилите си двама полицаи и още няколко души.

Спас Христов призна пред съда, че същата вечер е бил в Катуница, за да закара баща си на мешере в къщата на Кирил Рашков.

Георги Йорданов също е возил баща си за „циганския съд".

По думите им, в Катуница са ги нападнали повече от 200 души. Нямахме друг шанс, иначе всички в колата щяхме да умрем, затова тръгнахме да блъскаме", оправдаха се обвиняемите.


Според прокуратурата двамата са извършили тежко умишлено престъпление за причиняване на средни телесни повреди на длъжностни лица. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 3 до 12 години.

Георги Йорданов е осъждан девет пъти. През 1998 г. е осъден за убийство от Великотърновския съд, но тогава той е бил непълнолетен.

Според наблюдаващия прокурор, Спас Христов първи е нападнал групата полицаи, които са били униформени.

Йорданов и Христов са се насочили към множеството граждани умишлено, въпреки че са имали алтернативната възможност да избегнат удара. Пред съда Георги Йорданов заяви, че са ги нападнали и са начупили цялата кола. „Колата е автоматик, дадох газ и тръгнах - не видях накъде", каза Йорданов.

Съдът ще определи мярката им за неотклонение след 17.00 часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини