Арестуван нямал спомен кой му дал дрога за над 3 млн. лв.

  • 15 август 2014 19:28

  • 2536
  • 2
Арестуван нямал спомен кой му дал дрога за над 3 млн. лв.
©

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови съдия Спасена Драготинова за задържаните при спецакция на ДАНС трима жители на Казанлък, които бяха хванати в момент на препакетиране на 112 кг амфетамини за 3,4 млн. лв.

Дрогата бе открита в жилището на 50-годишния Михаил Минев в село Бузовград. Хапчетата били в десетина найлонови чувала.
Според притежателя на къщата, който е работник във фармацевтичната фабрика „Българска роза“, амфетите престояли в гаража близо година. Той нямал спомен кой точно му ги доставил с молба да ги съхранява, пише "Преса".

На 12 август на гости на Михаил дошли Иван Руйчев, собственик на заложна къща „Аладин инвест“ в Казанлък, и съдружникът му Радико Петров и в хода на разговора станало дума за чувалите. Решили да проверят съдържанието и открили огромното количество розови хапове. Заели се да препакетират стоката в пакетчета от 180 грама. В този момент нахлули агентите на ДАНС и тежко въоръжени полицаи.

По-леки мерки, основно „домашен арест“, поискаха от съда адвокатите на арестуваните. Те се аргументираха с тежкото здравословно състояние на Руйчев, който страдал от мускулна атрофия, и необходимостта Петров и Минев да се грижат за родителите си.

Има изключително голяма опасност мъжете да се укрият или да извършат ново престъп­ление, контрира съдия Драготинова и потвърди поисканата постоянна мярка от държавното обвинение. Мярката може да бъде обжалвана на 19 август пред състав на Апелативния съд в Пловдив.

Според запознати тройката наркотрафиканти е била под наблюдение включително и с ползване на специални разузнавателни средства около месец. Агентите очаквали да разкрият крайния получател на амфетите и затова отлагали няколко пъти нахлуването в складовата база.

Тепърва ще се изяснява по какъв начин дрогата е била доставена в жилището на Минев, което той споделял с майка си, преживяла наскоро тежък инсулт.

Съседи на мъжа от Бузовград под сурдинка споделят, че той често се оплаквал от финансови проблеми. Не било изключено да е затънал в дългове към „Аладин инвест“ и това да го е принудило да приеме за съхранение дрогата.

Това е най-голямото количество синтетична дрога, хващано на територията на Старозагорска област през последните пет години, коментираха от МВР

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2536 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.19 | 23:56

2
Тоя не помнел , а пък в България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист ,бандит , наркотрафикант , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО в Симеоново ! Само тоя крадед и лъжец е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора или поне при Бирата , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА !

2014.08.19 | 22:54

1
Нашите бандити са уникални в целия свят. Всичките са болни, невинни а сега и малоумни. Питам се и отговор не чакам: Какъв ни е съдът.

Добави коментар

Водещи новини