ДАИ-Велико Търново взета "на лизинг" (видео)

  • 08 август 2014 11:04

  • 5288
  • 2
ДАИ-Велико Търново взета "на лизинг" (видео)
©

Престъпната група, организирана от директора на ДАИ-Велико Търново Петър Петров, е събирала такса "спокойствие" от транспортни фирми, за да могат безпроблемно да се движат в страната. Това стана ясно на съвместен брифинг на ДАНС, Специализирана прокуратура и Апелативна специализирана прокуратура.

Служители на по-ниски нива в страната е трябвало да събират суми от тези фирми, които да отчитат на приближените на Петър Петров. Парите зависели от броя на автомобилите във фирмата. Петров е казвал, че е взел агенцията "на лизинг", затова трябва да му отчитат съответните суми, обяви ръководителят на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова.

Има данни, че са вземани по 500 лв. от курсист, за да получи безпроблемно свидетелство за управление на МПС, каза още Попова.

Вчера специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима служители от Регионална дирекция „Автомобилна администрация“-Велико Търново за участие в организирана престъпна група, създадена с цел получаване на подкупи и изнудване чрез злоупотреба със служебно положение. Участниците в групата бяха задържани на 6 август 2014 г. при специализирана операция на ДАНС под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Петър Петров -ръководител на групата, директор на Регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ във Велико Търново, на Любен Мерджанов, Валентин Христов и Станислав Марков – участници в групата, служители в същата дирекция.



Последвайте канала на

Константин Тодоров
5288 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
иван

2014.08.12 | 17:05

2
Този не си знае парите. Организатор е на предизборните агтации при БСП и ДПС. Агитира в гр. Девня. Варненския шеф е негов човек и заедо са правили схемите. Същото е и във Варна, само, че таксите са по - големи. Сега няколко години отстрани ще гледа после като му мине условната пак в системата ще се върне

2014.08.12 | 17:05

1
АРЕ ДИРЕКТОРА В ПАНДИЗА НА СПОКОЙСТВИЕ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини