Оставиха Сумиста в ареста

  • 19 септември 2011 17:05

  • 3201
  • 3
Оставиха Сумиста в ареста
© Булфото

Шуменският окръжен съд остави в ареста Петър Стоянов-Сумиста.

Адвокат Николай Беров поиска промяна на мярката за неотклонение на Петър Стоянов с няколко аргумента. Според него задържането на Петър Стоянов продължава повече от една година, а единствено тежестта на обвиненията не може да бъде предпоставка този срок да се удължава. Освен това няма опасност обвиняемият да се укрие или извърши ново престъпление, тъй като Петър Стоянов е популярна личност, позната на всички. Здравословното състояние на обвиняемия е влошено и той многократно в ареста или в съдебната зала е ползвал медицинска помощ. Поради това адвокат Николай Беров поиска комплексна съдебно-медицинска и психиатрична експертиза, която да даде заключение за състоянието на Петър Стоянов.

Прокурор Ася Петрова заяви, че досега на подсъдимия са направени осем съдебни експертизи за здравословното му състояние, някои, от които комплексни. Прилага му се и предписано лечение. След съвещание съдът отхвърли искането за комплексна съдебно-медицинска експертиза, след което започнаха съдебните прения по искането за промяна на мярката за неотклонение. Прокуратурата заяви, че то е неоснователно, а адвокат Николай Беров декларира, че тъй като му е известен предварително отрицателният резултат, ще го обжалва пред Апелативен съд-Варна. След съвещание съдът остави без уважение искането за промяна на мярката за неотклонение на Петър Стоянов-Сумиста от „Задържане под стража” в по-лека поради това, че то е неоснователно, предаде "Фокус".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3201 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
АБВ

2011.09.26 | 19:50

3
Вкарайте адвоката на негово място.Да вървят и двамата в затвора.Вкарайте всички адвокати на тъпите глави в затвора заедно и по този начин съдебната система ще започне да работи както трябва.
bg

2011.09.26 | 19:50

2
Тъп и дебел ! Не е лесно !
xxx

2011.09.20 | 08:50

1
ima mnogo prosti xora kato tezi s tapite izavlenia...

Добави коментар

Водещи новини