На 11 юли четат присъдата на Брендо (обновена+видео)

  • 04 юли 2014 14:01

  • 3250
  • 1
На 11 юли четат присъдата на Брендо (обновена+видео)
©

Софийски апелативен съд даде ход на делото срещу Евелин Банев – Брендо, Симо Карайчев, Моника Добринова и Десислава Дишлиева, предаде репортер на Novini.bg.

Всички те са подсъдими за организиране и участие в престъпна група за пране на пари.

На делото бе осигурена конферентна връзка със свидетел от Барселона.

Разпитана ще бъде и свидетелката Виолета Цекова, която съдът обяви, че след като е излежала присъда, е напуснала пределите на страната и 3 години не се е връщала в България. Впоследствие обаче се оказа, че тя е в зала. Според българската прокуратура двамата имали обща фирма в Испания, която взаимодействала с групи на Брендо и групата му за пране на пари. Пред съдиите обаче и двамата свидетели отрекоха да познават когото и да е от подсъдимите по делото българи.

Евелин Банев – Брендо ще има присъда за пране на пари след седмица, стана ясно след края на заседанието на САС. На 11 юли магистратите от Софийския апелативен съд ще се произнесат по делото. На първа инстанция Софийският градски съд осъди Банев на 7 години и половина затвор, а днес прокуратурата поиска по-високо наказание.

12 години затвор за Брендо поиска държавното обвинение.

Адвокатите по делото в пледоариите си настояха, че прокуратурата няма никакви събрани доказателства срещу подсъдимите – нито за прането на пари, нито пък за предикатното престъпление, което е важно, за да се стигне до пране на пари.

Адвокатката на Брендо Ина Лулчева посочи, че никъде в заключението на съда в Барселона, който е осъдил Хаселберт, не се споменава за каквато и да било връзка между него и четворката от това дело, нито пък прокуратурата в Барселона е споменала нещо такива в обвинителния акт.

Очаквайте подробности...

Последвайте канала на

3250 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
tur4ina borisovygly v 3atvora

2014.07.08 | 18:17

1
A ZA TIKVATA BOIKO KURVATA KOGAAAAAAAAA---I TOI E ZAMESEN

Добави коментар

Водещи новини