Делото срещу Цветан Цветанов ще се гледа при закрити врата (галерия)

  • 03 юли 2014 10:08

  • 1438
  • 1
Делото срещу Цветан Цветанов ще се гледа при закрити врата (галерия)
© Булфото

Софийски градски съд реши делото срещу бившия вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров и други обвиняеми, да се гледа при закрити врата.

Все още не се знае, дали съдът е дал ход на делото. Тримата бивши директори на СДОТО са обвинени в това, че за около три години, от февруари 2010 година до април 2013 година, не са осигурили адекватна защита за опазване на класифицирана информация. Според обвинението, те не са създали регламент за използването на специализирана мобилна техника и не са осъществили контрол за правомерното прилагане на СРС-та. Цветанов пък трябва да отговаря пред съда за това, че като министър „съзнателно е допуснал” тримата директори да извършат престъпление. 

Бившият вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа вече получи присъда от 4 години затвори за възпрепятстване на разследване срещу високопоставен полицейски служител - не е разрешил използването на СРС срещу Орлин Тодоров, областен ръководител на полицейско звено за борба с организираната престъпност, като по този начин е попречил на събирането на доказателства срещу Тодоров, а по делото, в което беше обвинен за присвояване на голяма сума пари от бюджета на МВР, Цветанов получи оправдателна процедура.

Галерия от делото може да разгледате тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1438 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Георги Иванов

2014.07.04 | 16:06

1
Е ама разбира се за да може да се бутнат малко кинти под масата защо да не е при закрита врата!

Добави коментар

Водещи новини