2 години затвор за джамийския настоятел Ашим Асан

  • 16 септември 2011 14:38

  • 1832
  • 0
2 години затвор за джамийския настоятел Ашим Асан
© Булфото

Пловдивският районен съд осъди по реда на бързото производство подсъдимите Ашим Асан, Фаик Хюсенов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов, Ремзи Ахмедов, Смаил Мехмедов и Юсеин Ахмедов.

Присъдата беше постановена на 15.09.2011 г. в 20 ч. след продъжително съдебно заседание.

Те бяха признати за виновни за извършени на 11.09.2011 г. в гр.Пловдив хулиганство, причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Айри Мурад, както и възпрепятстване на религиозните свободи на гражданите.

Фаик Хюсеинов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов и Ремзи Аймедов са признати за виновни и за причиняване на леки телесни повреди на Селим Мехмед и Осман Хилми.

За така извършеното от подсъдимия Ашим Асан престъпление му беше наложено наказание "две години лишаване от свобода при първоначален общ режим".

За така извършеното от подсъдимия Фаик Хюсеинов престъпление му беше наложено наказание "две години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим".

За така извършеното от подсъдимия Смаил Мехмедов престъпление му беше наложено наказание "една година лишаване от свобода при първоначален строг режим".

За така извършеното от подсъдимите Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов, Юсеин Ахмедов и Ремзи Аймедов престъпление им беше наложено наказание по на "една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок".

Подсъдимите Фаик Хюсеинов и Смаил Мехмедов следва да изтърпят реално и отделно от горните присъди и наказанията им по предишни осъждания /при които присъдите им са били условни и настоящото деяние е извършено в рамките на изпитателния срок/ съответно от десет месеца лишаване от свобода за Хюсеинов и четири месеца лишаване от свобода за Мехмедов при първоначален строг режим.

Последвайте канала на

1832 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини