Искат нова експертиза по делото срещу кмета на Дупница

  • 16 септември 2011 13:16

  • 741
  • 1
Искат нова експертиза по делото срещу кмета на Дупница
©

Окръжният съд в Кюстендил отложи делото срещу кмета на община Дупница Атанас Янев.

Датата на следващото заседание е 14 ноември от 10.00 часа, предаде "Фокус". Днес съдът разпита свидетелите Йорданка Манасиева и Валентина Филипова. Освен това бе извършена очна ставка между други двама свидетели по делото – Веселинка Монева и Иво Гърнев. Към делото бе прикрепен е оригинал на сключения анекс по договор за обществена поръчка.

Вещите лица представиха данните от тройно съпоставяне на цените по офертата в договора за обществена поръчка, заплатените по фактура суми, както и цените на борсовите тържища към датата на заплащане на продуктите. Защитата на дупнишкия кмет поиска нова експертиза, което стана причина съдът да се оттегли на тайно съвещание.

След съвещанието съдът постанови допълнителна експертиза, която вещите лица трябва да извършат. Това се налага с оглед установяването по безспорен начин на вредата, допусната от подсъдимия.

Този път с оглед максимална яснота за съда те трябва да изготвят, във вид на таблица, съпоставка между посочените в офертата наименование, количество и стойност на всеки един продукт, фактурираните и реално доставените продукти. За сведение в таблицата трябва да бъдат посочени и осреднените цени на продуктите, съгласно бюлетина на Комисията по стокови борси и тържища, към датата на фактуриране на продуктите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
741 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АБВ

2011.09.18 | 17:10

1
Целият окръжен съд трябва да влезне в затвора за работата си.Ако има компетентни органи, трябва да се огледа работата им.

Добави коментар

Водещи новини