Президентът можеше да развърже възела, обяви Георги Марков

  • 25 юни 2014 17:40

  • 1718
  • 3
Президентът можеше да развърже възела, обяви Георги Марков
©

Ние сме в една тежка икономическа агония и безпомощност. За съжаление, по българската Конституция, няма орган, който да развърже възела.

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ бившият конституционен съдия Георги Марков.

Можеше да се развърже много бързо възелът, ако президентът беше разпуснал правителството. Това ще е първият президент с две служебни правителства в своя мандат, подчерта юристът.

В България промяната започна наопаки. Полша, Чехия и Унгария тръгнаха да правят реформи, ние тръгнахме да правим Конституция, допълни той, възмущавайки се от факта, че сме имали „най-дивия комунизъм“ и за разлика от други държави не можем да изпеем „Вятърът на промяната“.

Аз съм дал широк текст на г-н Борисов, обясни той и допълни: „Това, което се случи сега във Варна и Добрич показва още един път, че на нас ни е необходима една радикална конституционна програма“.

При нас не е ясно кой е центърът на властта и кой може да реагира при извънредни ситуации. Би трябвало според мен това да е президентът, категоричен бе Георги Марков.

БСП и ДПС трябва да си починат от властта, подчерта Марков, който е на мнение, че изборите трябва да са след 15 септември.

Последвайте канала на

1718 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.06.26 | 09:34

3
МАРКОВ !Тя програмата я има ! Казва се ПЛАНЪТ СИДЕРОВ ! ОРБАН я изпълни почти ЦЯЛАТА ! Не се правете на СЛЕПИ !

2014.06.25 | 23:10

2
Защо трябва Конституционална промяна за да събориш незаконни постройки, да изчистиш деретата и да спреш поголовната сеч из цялата страна? Малоумен ли си? Имаме закони, просто не се спазват! Четкаме циганите, понеже са електорален потенциал. В Конституцията ясно е казано, че партии на верска и етническо основа са незаконни! Закрийте ДПС, въведете задължително гласуване, въведете образователен ценз за гласуващите и всичко ще си дойде на мястото! Просто и ясно!

2014.06.25 | 19:02

1
Агонията се дължи на високите лихви в банките.80 милядда кредити с 10% минимална лихва и без повишаване на заплатите.Това са задълженията на фирмите и домакинствата.Това означава 15% инфлация на година.От къде пари?За това няма пари в обръщение.Банките ги обират.

Добави коментар

Водещи новини