Месец след инцидента с Катя, все още няма виновен

  • 19 юни 2014 10:20

  • 1255
  • 0
Месец след инцидента с Катя, все още няма виновен
©

Месец след тежката катастрофа на ул. „Победа” в Пловдив, при която спортен жълт ”Нисан”, управляван от 23-годишния гръцки студент Христос Боскос се врязва на автобусна спирка и рани сериозно 16-годишната Катерина Матеева, няма повдигнато обвинение.

Смятам, че Прокуратурата се бави, такова е и мнението на децата, каза за Дарик, класната ръководителка на Катя, Ралица Чомпалова. За този месец лекарите спасиха живота на Катя, приятелите й организираха 3 концерта и събраха над 11 хиляди за рехабилитацията й, много хора са съпричастни с нейната история и я подкрепиха, а какво свърши Прокуратурата, коментира класната ръководителка. Едва преди два дни (на 16-ти юни) са разпитани официално трите съученички на Катя, станали свидетели на катастрофата на 19 май, тъй като информация от Прокуратурата за броя на разпитаните свидетели няма.

Делото в момента е при експерт и няма как да се даде каквато и да е била информация по него до изготвянето на автотехническата експертиза. Тя ще бъде готова до 27 юни. Това каза говорителят на Районна прокуратура Пловдив, прокурор Атанас Илиев. След приключването на тройната автотехническа експертиза ще стане ясно дали има и каква е вината както на гръцкия студент, така и на пловдивчанина, правел ляв завой на кръстовището със своя черен„Мерцедес”, каза Районният прокурор Гергана Мутафова. Автотехническата експертиза ще даде отговор и на въпроса какъв е бил светлинният сигнал на светофара по време на инцидента. Прокурор Илев бе категоричен, че от началото на случая се работи усилено, а законово срокът за разследване е 2 месеца. Близо месец няма отговор от Президентството на писмото на пловдивските ученици от ЕГ "Иван Вазов", които на 27 май организираха подписка за незабавното задържане на гръцкия студент и изпратиха писмо с прикачените подписи до институцията на 29 май. До момента петицията е подкрепена от над 3500 души.

В момента Катя се възстановява в частна клиника в града, след като й бяха направени сложни операции на двете бедра в УМБАЛ „Св. Георги”. Прогнозите за нейното пълно възстановяване са оптимистични. Ежедневно с нея разговаря психолог, който й помага да преодолее психологическата травма от катастрофата, а приятелите й ходят на свиждане постоянно, каза класната й ръководителка. За първи път след тежката катастрофа от 19 май, лекарите позволиха вчера на Катя да излезе навън. Лекарите за първи път са изправили Катя да седне, а с помощта на количка е успяла да излезе навън. Катя ми сподели, че тазът не я боли, беше много щастлива, че вижда отново света навън, сподели Ралица Чомпалова. След седмица учебната година приключва и Катя ще завърши наравно със съучениците си, тъй като има достатъчно оценки, категорична бе Ралица Чомпалова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1255 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини