Депутати от БСП са сезирали прокуратурата заради изявления на Ваньо Танов

  • 14 септември 2011 11:54

  • 1066
  • 0
Депутати от БСП са сезирали прокуратурата заради изявления на Ваньо Танов
©

Изявленията на директора на Агенция „Митници” Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната от 1 септември за това - колко и къде се намират военновременните запаси от гориво в страната са престъпление.

Това заяви на брифинг в парламента депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев, предаде

„Правим опит за подпомагаме дейността на вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и правовата уредба в държавата”, обясни той.

Кутев и депутатът от левицата Петър Курумбашев са изпратили писмо до Прокуратурата за действията на Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната. „Става дума за това, че на 1 септември в телевизионно предаване той говори за това какви военновременни запаси се съдържат в „Лукойл Нефтохим”. Според Закона за класифицираната информация тази информация представлява държавна тайна. Считаме, че тези изявления представляват престъпление и са налице предпоставки за образуване на досъдебно производство срещу Ваньо Танов”, подчерта Антон Кутев.

По думите му, когато става дума за длъжностно лице като Ваньо ТановВаньо Танов Генерал-майор Ваньо Митков Танов е бивш директор на Националната служба "Борба с организираната, е абсолютно задължително да се предприемат мерки за установяване на престъпление.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1066 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини