Таен свидетел по мегаделото "Октопод" получи амнезия в съда

  • 09 юни 2014 15:24

  • 2416
  • 1
Таен свидетел по мегаделото "Октопод" получи амнезия в съда
© Булфото

Таен свидетел днес беше разпитан на заседание по мегаделото "Октопод", основен подсъдим по което е Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. За да бъде запазена самоличността на свидетеля, съдът проведе разпита по специална процедура, в която разпитът е задочен, а страните предоставят писмените си въпроси на съда, който ги задава, съобщи БНР.

Разпитът обаче е взел неприятен за прокуратурата обрат, тъй като анонимният свидетел е отговарял с „не помня“ на въпроси, на които е давал отговори в началото на разследването. Тогава той разказал за срещите си с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, за бизнеса на друг обвиняем по делото -  Антон Петров-Хамстера и подробно за престъпленията, извършвани от организираната престъпна група, ръководена от Петров, част от която, според прокуратурата, са Марчело Джотолов и Янко Попов.

По повод на показанията му адвокати коментираха, че показанията на свидетеля не могат да се ползват като достоверно доказателство, а и твърденията му били по т.нар. "Голям Октопод", който преди време съдът прекрати, защото прокуратурата така и не успя да внесе обвинителен акт след няколкогодишно разследване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2416 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PAPAGALIII

2014.06.12 | 21:55

1
xaxaa kak nema da poly4i amnezia kato kyrvite v oniformi ne im predlagat nikva protekcia :D ili vaprosnia svidete e plot na prokyrorski bolen mozak

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини