7 години затвор за отвличане на булка

  • 29 май 2014 10:20

  • 1464
  • 0
7 години затвор за отвличане на булка
©

Врачанският окръжен съд постанови 7 години лишаване от свобода за мъж, участвал в отвличане, съобщава „Конкурент“. Престъплението е извършено от общо петима мъже, но четирима от тях сключиха споразумения и получиха условни присъди. Петият, който пожела процесът срещу него да бъде разгледан по общия ред, чу вчера 7-годишната си присъда от наказателният състав на съда във Враца. Тя подлежи на обжалване пред Апелативния съд в София.Петимата бяха признати за виновни в това, че в съучастие на 7 февруари м.г. в оряховското село Остров са отвлекли 35-годишна жена.

Похитителите били пратени от бащата на мъжа й. Отвлечената живеела в плевенското село Долни Луковит, но решила да избяга. Свекър й обаче решил да прибере булката и изпратил мъже да я приберат от село Остров. Групата нахлула в къщата на 31-годишния Илиян от оряховското село. Първо посегнали на родителите му, а след това дръпнали жената, с която той заживял от десетина дни.

После нападателите я хванали за косите и я набутали в лекия автомобил, с който се предвижвали и отпрашили към Плевенско. Щом стигнали в Долни Луковит, похитителите изхвърлили на площада булката беглец от колата и изчезнали.

Наказанията за похитителите, които се споразумяха с прокуратурата бяха между 2 и 2 години и половина лишаване от свобода 4 години изпитателен срок.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1464 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини