Осъдиха пенсиониран учител, набил съсед с пръчка

  • 23 май 2014 13:20

  • 942
  • 0
Осъдиха пенсиониран учител, набил съсед с пръчка
©

Пенсиониран учител беше осъден за побой с пръчка на съсед.

81-годишният Павел Далев от благоевградското село Българчево беше осъден затова, че се нахвърлил върху свой съсед и му нанесъл средна телесна повреда. Потърпевшият връстник на пенсионирания учител – Иван Стоянов се прибирал с каруцата си, когато на улицата го срещнал Далев и започнал да го шиба по главата с пръчка. Наказателната акция била прекратена от кмета. След побоя бай Иван бил с девет травми по тялото и пукнато ребро, което според експертизата вероятно е получено при падането на стареца от каруцата.

„Всичко стана за секунди. Удари ме по главата. Политнах и паднах от каруцата. Имам слабо сърце, не зная как не получих инфаркт”, описа пред магистратите ситуацията пострадалия. Той едва стана от пейката след края на делото. Цялата драма станала заради една коза на пострадалия, която пуснал да пасе свободно и това дразнело неговия съселянин.

Бившият учител беше глобен с 1200 лева за телесната повреда и 2000 лева за претърпените от жертвата му страдания. Съдията не прие защитната теза на стария даскал, че другият старец се е самонаранил, докато е издърпвал пръчката от ръцете му.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини