1000 лв. глоба за мъж, нарекъл селски кмет "лъжец" и "педераст"

  • 22 май 2014 21:30

  • 2148
  • 2
1000 лв. глоба за мъж, нарекъл селски кмет "лъжец" и "педераст"
©

Жител на сливенското село Горно Александрово бе осъден за обида, нанесена на кмета Петър Костадинов. В центъра на селото Р. Н. нарекъл кмета "лъжец" и "педераст", заради което ще трябва да плати 1000 лева глоба, съобщиха от Районния съд в Сливен. Освен това подсъдимият напсувал кмета и го нарекъл "циганин", но по това обвинение е оправдан, пише "Труд".

Неприятната сцена се разиграла на 5 юли 2013 г. С отправените обиди Р.Н. унижил честта и достойнството на селския управник, мотивират се магистратите. Съдът освободи Р.Н. от наказателна отговорност и му наложи минимума от предвидената в закона глоба. Предстои съдът да публикува мотивите, с които мъжът е оправдан за думата "циганин" и за псувнята.

Освен глобата, той ще трябва да плати 300 лв. от първоначално поисканите 2 хил. лева обезщетение за кмета за претърпени неимуществени вреди. Отделно Р. Н. ще се бръкне с 512 лева за разноските по делото.

Петър Костадинов бе избран за кмет на последните местни избори от листата на коалиция "Съюз за Сливен". Костадинов е от ромски произход и е сред най-младите кметове в областта.

Той категорично отказа да коментира случая. Източници от селото съобщиха, че обидите му били нанесени от неуспял на изборите кандидат-кмет от друга партия. Присъдата може да бъде обжалвана.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2148 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.05.26 | 11:01

2
Простотия,когато циганите псуват и налитат на бой на спешните екипи-глоба 300лв а за Педерас 1000лв.Тоя съд вече на нищо не прилича
hasanova

2014.05.26 | 08:22

1
Yes, i came across honest and trustworthy Romas many times and not to mention some of 'em got higher integrity as well, than most lighter looking folks What if the Mayor of the village is from Roma's origin, what's wrong with it! If he can do the job, why not!

Добави коментар

Водещи новини